OM HUSSTAINABILITY

Husstainability erbjuder utbildningar, workshops, insikter, inspiration och PR-rådgivning om hur företag eller organisationer kan ställa om till en mer ansvarsfull verksamhet där det blir lönsamt att arbeta varsamt mot naturen. Vinsten blir ett starkare varumärke, högre förtroende på marknaden och mer motiverade medarbetare.

"Du skapar riktig affärsnytta först när du minimerar skadan för planeten"

Erik Huss
grundare och vd

Erik Huss har två decenniers erfarenhet inom kommunikation, PR, undervisning, forskning i extrema miljöer och hållbarhetsfrågor. Med en bakgrund som geograf, glaciolog och journalist, från ledande positioner inom reklam och marknadsföring till internationell forskning om globala miljöfrågor och pressansvar för Nobelprisen vid Kungl. Vetenskapsakademien, har Erik en bred syn på hållbar kommunikation. Som expert i Bonniers lexikon har Erik skrivit 450 artiklar inom sina områden.

 

Erik är UGL-utbildad och har genomfört framgångsrika förändringsprocesser i flera positioner och drivit varumärkesprocesser som blivit nominerade till Swedish Design Awards. Som ledare drivs Erik av att medarbetare i ett lag kan nå långt bortom vad var och en kan göra ensam. Framtiden ligger i att hitta lösningar och styrkor i människor.

 

Under sina många år i fält, från ökenstudier i Sahara till forskningsarbete i norra Lappland och Antarktis med fokus på glaciologi och klimatfrågor, har Erik kommit till insikt om hur mycket människan påverkar planeten. Denna insikt måste snabbt införas i näringslivet så att vi håller oss inom planetens gränser på ett ansvarsfullt sätt.

Hur når vi ett hållbart samhälle?

Vad krävs av oss människor för att inte förstöra planeten vi lever på? Hur kan vi driva framgångsrika verksamheter som samtidigt tar hänsyn till naturen?

 

Genom insikter, forskning och upplevelser i den vilda naturen skapas en respekt för de naturliga systemen som är nödvändig för att minska vårt ekologiska fotavtryck och bli klimatsmarta på riktigt. I bildsviten nedan tas några ämnen upp som ingår i vad Husstainability erbjuder. Inspireras och hör av er!

Framtidens transporter
Glaciärerna smälter
Vilken är viktigaste frågan inom EU?
FN:s Sustainable Development Goals
Oups! The planet got destroyed...
Purpose-diagram
Solnedgång över Half dome, Yosemite
Brant snöklättring ovanför Chamonix
Alpin skidbestigning
Antarktis
Storglaciären, Kebnekaise
Sylarna
Badgastein, Österrike
Ladtjovagge, Kebnekaise
Stockholms ytterskärgård